Zdravstvu Srpske prijeti opšti bankrot!

Utorak 22. Jul 


Kako prenosi BN televizija, nakon što je Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske od revizora dobio mišljenje sa rezervom, ne stišavaju se reakcije.

Da li će uslijediti kolaps zdravstvenog sistema Republike Srpske?
Najglasniji su u opoziciji, ali i u nevladinom sektoru. Smatraju da je ono što se dešavalo i dešava u Fondu zaslužilo negativno mišljenje, a mnogo bitnija od te kvalifikacije je činjenica šta su od zdravstva Republike Srpske napravili oni koji su njime do sada rukovodili.
Nakon smjene Ranka Škrbića i Gorana Kljajčina došla je nova garnitura koja samo nastoji da legalizuje kriminal prethodnika, kaže Nenad Stevandić. Tvrdi da je Fond zdravstvenog osiguranja pred bankrotom, a ukupna dugovanja milijardu maraka!
Srpska demokratska stranka je još u februaru ove godine proslijedila relevantnu dokumentaciju Tužilaštvu Srbije, iz koje se moglo zaključiti da su za vrijeme mandata bivšeg ministra zdravstva, Ranka Škrbića, počinjena teška krivična djela i oštećeni budžeti i Republike Srpske i Srbije.
Predsjednik UG „Slobodna republika“ kaže da je svoje mišljenje o bivšem ministru zdravlja, a sada ambasadoru BiH u Srbiji, rekao još na protestima protiv istog, održanim u Beogradu krajem prošle godine.
Kao i mnogo puta do sada, u Fondu zdravstvenog osiguranja ni danas se nisu udostojili da se oglase u vezi sa navodima iz revizorskog izvještaja, odnosno teškim optužbama opozicije i tako pokažu bar minimum odgovornosti prema svojim osiguranicima i cjelokupnoj javnosti Republike Srpske.

Коментари

Популарни постови