БАЛОН САЛА ИЛИ БАЛОН ШАЛА ?



БАЛОН  САЛА  ИЛИ  БАЛОН  ШАЛА ? 


Не знам колико се читаоци наше странице сјећају да је негдје у септембру прошле године пред локалне изборе помпезно отворена балон сала у Лијешћу за потребе физичког васпитања ученика Основне школе. Тада смо писали како су голови украдени одмах прву ноћ након помпезног отварања, али смо касније сазнали да су голови у ствари довезени из спортског центра како би начелник општине и кандидат СНСД-а могао гламурозније дати интервју са головима у позадини. 

Подсјетимо се како је тада писао И-Брод;






Голови су одвезени, избори су прошли, начелник ре-изабран, а шта је остало иза? Шта је остало од балон сале? 

Према информацијама које смо добили од мјештана, сала је закључана и на више мјеста прокишњава. Ово прокишњавање не треба чудити, јер побогу и зграда Владе Републике Српске прокишњава, а њој је само 10 година, а како да не прокишњава нека сала. И то БАЛОН. 


141.063,51 КМ народних пара бачено је у пропаст, од тога 42.783,51 КМ искључиво бродских пара бачено је, а сала стоји закључана и није у функцији. 


Питали смо зашто? Кажу да директор школе поступа по закону (то подржавамо у потпуности) и не жели да пусти дјецу у салу која нема употребну дозволу. 


Право је питање зашто општинско одјељење за урбанизам, стамбено комуналне послове и екологију не изда потребну дозволу ?


Непровјерене информације кажу да је начелник када је дијелио торбе и пакетиће првачићима наводно изјавио да се сала може користити, али Иван не да. (Иван директор школе).



Ко је у праву не знамо, аутор текста сматра да је директор у праву и да неко треба одступити са дужности због овог случаја, да ли директор, да ли начелник урбанизма да ли сам начелник општине.



Наравно за све има времена, од интервјуа начелника поводом отварања балон сале прошло је тек неколико дана,  

ТАЧНИЈЕ 439 ДАНА. 

И ПОСЛИЈЕ СЕ ПИТАМО КАКО У БРОДУ НИШТА НЕ МОЖЕ ДА БУДЕ НОРМАЛНО И ЗАШТО ЉУДИ ОДЛАЗЕ ИЗ БРОДА ?

Коментари

Популарни постови