ЧЕМУ ЗАСТОЈИ У ДОДЈЕЉИВАЊУ ПЛАЦЕВА МЛАДИМ БРАЧНИМ ПАРОВИМА?

Брод 13.09.2016.

Прошлогодишње промовисање општинске управе како подржава наталитет и заснивање породица кроз субвенције младим брачним паровима постала је прича која нема успјешан крај. 



Као и многе досада, и ово је била добра идеја. 
Дати субвенцију у новцу младим брачним пароваима, који би за тај новац купили плацеве од општине.

Расписан је конкурс (у јулу или августу прошле године), формирана ранг листа (крај септембра 2015. године) и ту је, као у многим ставарима у Броду до тада, запело. 

Преко три плаца који су купљени новцем од субвенција налази се високонапонски кабл негдје у земљи, који је бесправно постављен од стране Електродистрибуције

Млади брачни парови су упутили више дописа да се ово питање ријеши јер нису могли започети са изградњом кућа док је кабл негдје у земљи, али нико ништа није предузео.
  
У међувремену је обављена лицитација, (тек у мају 2016. године) , новац фактички уплаћен младим брачним паровима, у јулу 2016. године, а млади брачни парови су уплатили лицитиране суме (вратили субвенцију) у буџет општине. Уговор још није сачињен, потписан и овјерен код нотара иако је према условима лицитације ово била обавеза урадити у року од 7 дана од уплате новца. 

Високонапонски кабл  још увијек није измјештен, из општине никад није добијен одговор на бројне дописе и молбе по овом питању. 

Незванично, је пет од укупно 16 младих брачних парова позвано да потпишу уговор иако је било ријечи да ће потписивање уговора бити колективно.

Апелујемо на општинску управу и на начелника да ријеши овај проблем и да млади брачни парови , не постану стари брачни парови чекајући рјешење проблема. 


ОДГОВОРНИМ  ДЈЕЛИМА ЗАУСТАВИМО ИСЕЉАВАЊЕ ИЗ БРОДА
ЗАЈЕДНО, ЈЕР ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ.


ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СДС БРОД  

Коментари

Популарни постови