СДС - СТРАНКА ИЗ НАРОДА И УЗ НАРОД




У овој очекиваној политичкој борби, десетак - петнаест дана пред локалне изборе, одиграва се политичка утакмица, у којој је побједа сасвим нормална ствар, и сви је прижељкују, али у којој некима пораз пада много теже од самог пораза. Страх од пораза код таквих изазива панику и паралише рационално размишљање. Због тога се у нашим бродским апотекама одједном осјетила већа потражња за апаурином.

Утакмица је увелико почела. У њој су ових дана сви изашли на терен са најјачим саставима. Право на први потез имали су већ одавно препознати кукурикани из комшијског дворишта.

Дође СНСД, у понедјељак, 12. септембра, уз подршку својих једва скрпљених политичких партнера, на свој централни митинг на плато испред Спортског центра, који они сматрају само својим, бојећи се да ће им "њихова" велика дворана бити мала, али испаде да им ни стонотениска дворана не би била тијесна. Скупила се ту "огромна маса" од 300-тињак збуњених присталица ове, нам одлазеће политичке снаге. И не би их било ни толико да силом не натјераше раднике Општине, вртића, ватрогасне јединице... да се "добровољно" окупе да поздраве предсједника Републике.

На скупу је прво услиједила команда да се одручи у лијеву и десну страну, и напријед и назад, да се колико-толико камуфлира празан простор испред бине, на коју би могли да стану сви испред бине. Да се што више прикрије срамота пред предсједником своје странке и наше Републике. Пред предсједником Републике Српске, који је још увијек наш предсједник, али који нас остале не сматра својима. Па нека предсједниче, нека те са "твојима", због тога што су дошли само "твоји", колико их је било, тебе је желудац заболио. Послије тога си отишао у Дервенту да видаш ране и попијеш један ранисан.

И онда дође дан за сљедећи дерби. Бјеше недјеља, 18. септембар, 20,00 часова, лијепо предмихољско вече. Како би се то спортским рјечником рекло - вече побједника, вече шампиона, вече за памћење. На терен дворане изађе најача екипа Српске демократске странке, уз подршку чланица Савеза за промјене. На паркет велике дворане Спортског центра изађоше Младен Босић, Александра Пандуревић, Вукота Говедарица, наш Лазо Марић.., представници ПДП-а, НДП-а, Радикала, СНС-а. Представи се и комплетан састав кандидата са одборничке листе СДС-а, на челу са Зораном Видићем и Свјетланом Микач. Представи се и кандидат СДС-а и Савеза за промјене за начелника општине Брод - господин Милан Гаврић.

На трибинама их дочека скоро 1.000 чланова СДС-а и симпатизера побједничког Савеза за промјене. Одавно се на трибинама ове дворане није скупило оволико људи. Ни на концерту, ни на спортској утакмици. А програм је био примјерен, одмјерен и достојанствен. Без бомбастичних изјава и обећања, без буке и галаме, без непотребног адреналина, поткријепљено са јасном аргументацијом за све што је то вече речено.

Представила се одборничка листа, прожета младошћу и искуством. Кроз њу се препознаје капацитет часних људи, добрих домаћина, заслужних бораца, интелектуалаца... Што би се у народу рекло - има нас и стасом и гласом, и памећу и љепотом.

Присутнима се представио и кандидат за начелника - Милан Гаврић. Човјек из народа, једноставан, смјеран, примјерен ситуацији. Није се бавио фразеологијом, него, све што је рекао, јасно је рекао, и све су га људи разумјели. Није пуно обећавао, али оно што је рекао, стоји иза тога. Своје излагање је заснивао на самосвијести онога што га чека, и онога што је реално и могуће. Једноставним приступом је остварио контакт са народом, и поручио да ће он и његови одборници радити како народ каже. А познато је да онај ко не обећа пуно, уради много.

У најкраћем, права оцјена оваквог скупа је - достојанствено и смјерно. Требало је истовремено бити и мудар и храбар, па се одлучити на овакав потез и организовати овакав скуп. Усудити се послије толико времена окупити људе на митинг у великој дворани, то могу само одлучни, они који том знају, и они који то могу.
Зар све ово није довољно за ваше повјерење!?

СДС, МИЛАН И ВИ - ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ!



П.С. Посљедња вијест: У бродским апотекама је нестало апаурина!!! Ко ли га само покупова?

Коментари

Популарни постови