РЕАГОВАЊА НА СТАТУС СНСД-а О ЊИХОВОМ ХУЛИГАНИЗМУ



БРОД 07.09.2016. ГОДИНЕ

Полемисати са „уредницима“ СНСД-ових сајтова и профила и њиховим плаћеним ботовима је као отимати дјетету лизало. Дакле, недорасли, површни, популистички настројени, научили пар мантри од „великог вође“, и изван тог шаблона нити знају нити смију. О њиховој (не)писмености сад нећемо.
            Елем, прогласише се унапријед побједницима избора. Да то није стигла нека „дојава“ (да се послужимо кладионичарским рјечником)? Или то значи да ће, као и много пута до сада, прорадити изборни инжењеринг (куповина гласова, „бугарски воз“, корумпирани бирачки одбори...)? Нека буду толико добри и подијеле са свима нама та сазнања да се узалуд не трудимо и не учествујемо у тој фарси кад се побједник већ зна.
            Најтеже је сам себе видјети и сагледати сопствене мане, па је тако „уредник“ своју странку назвао „странком добрих људи“. По тој логици сви остали су, а СДС нарочито, странке „лоших људи“. Пошто им је тешко саме себе видјети, ред  је да им кажемо и шта су још (неспорно је да су већина њихових чланова честити и поштени људи, али заведени громогласном пропагандом):
  • Ви сте странка једног човјека око ког се све врти (судска, законодавна и извршна власт) и чије слике лијепите и кад се бира савјет мјесне заједнице. На то указује и сам назив странке, па је комотно могла бити регистрована и као Д.О.О.
  • Ви сте странка неколико интересних група (тајкуна) чији је једини интерес „побиједити“ на „јавним“ тендерима, по вишеструкој цијени од тржишне,
  • Ви сте и странка најобичнијих политичких ренегата, каријериста и опортуниста. Цијели први ешалон вам је „упливао“ из разнораних странака (Радмановић, Радојчић, Шпирић, Мајкић, Марковић, Калабић...) Иста ствар је и на нашем локалном нивоу. Сами ће се препознати.
  • Ви сте странка настала на Милошевићевом канабету и чије су мишиће пумпали западне дипломате (Олбрајт: „дашак свјежег вјетра на Балкану“), НАТО тенкови, и чије функционере „мрски“ високи представник никад ничим није санкционисао,
  • Ви сте странка заведених, уцијењених и уплашених буџетских корисника, које више и немате чиме плаћати па сваки мјесец продајете обвезнице, трезорске записе и ишчекујете траншу још мржег ММФ-а,
  • Ви сте странка која се „брине“ о неколико аутобуских стајалишта, али је нимало није брига о безнађу и општем пропадању друштва током деценијске владавине СНСД-а.

Списак ниуколико није готов, и он би се могао наставити до обима солидног фељтона. Оставићемо нешто „муниције“, кампања је тек почела.


                                                                 Информативна служба СДС-а

Коментари

Популарни постови