СНАЖАН БРОД ПО РЕЦЕПТУ СНСД-а


Брод 12.09.2016.

СНАЖАН БРОД – како то моћно звучи. Можете ли и замислити шта то све треба да значи. Шта то са собом све носи. Ево пролази ме језа од неке милине, најаве неке боље перспективе, благостања...

        А ко нам шаље ову тако снажну, охрабрујућу, обећавајућу и мотивациону поруку!? Мош мислит. Ова порука стоји на билборду једног од три кандидата за начелника општине Брод на наредним изборима, нашег актуелног начелника – господина Илије Јовичића.

         Па господине Јовичићу, знамо да је у политици, у борби за власт пуно тога дозвољено, и да у тој борби себи свако свашта даје за право, само да се освоји власт. Али, зар у вашем менталном склопу, у људској димензији, која би требала да се зове савјест, нема ни трунке самокритичности и објективности. А само је потребно да се мало погледате у огледало, које се зове ретровизор.

     Од кога Ви то, господине Јовичићу, тражите подршку за још један мандат да бисте направили СНАЖАН БРОД?

        Од оних истих гласача, који су, вјерујући својим политичким партијама, и заједно са њима у нужди прихватили да на прошлим изборима будете наш заједнички кандидат за начелника, само да би срушили оног сатрапа, коме ни име никад нисте споменули. Сатрапа, који нас је за само једног свог мандата толико завио у црно, да сте чак и Ви за вријеме свога мандата добро „стењали“ од његових „узвишених тековина“.

       А како бисте му име и споменули, кад сте тад били његова политичка већина. Водећи ликови са ваше садашње листе су били апсолутни послушници тог Милована Черека. Горан Гарачић је био директор Библиотеке, Ружица Маслић и Ане Михајлов, заједно са дезертером Николом Дубовом били његови скупштински таригузи. Значи свима њима, и свима вама је у његово вријеме било добро.

        И онда је та и таква скупштинска већина доносила одлуке, које су Вас у вашем мандату жестоко затекле, а Ви их, супротно свим логикама, правдали као затеченим наслеђем из прошлог времена. Као да је то било у Неолиту, а не непосредно у мандату прије Вас. Као да то нема ни временску димензију, нити одговорна лица из тог периода. Нека виша сила нас је натјеривала да дижемо непотребне кредите, и њима градимо још непотребније инфраструктурне садржаје, који нам се никада неће ни отплатити ни исплатити.

         А почели смо од базена, тржнице и расвјете. Базени, вјечити нерјешиви терет, чак и кад се једног дана за њих отплати кредит. Тржница, са непопуњеним спратом, и контејнерском продајом џиџабиџа, право у ЕУ и 21. вијек. Расвјета са штедним сијалицама и никад већим рачунима.

         Али кад се спомињала Топлана као проблем, онда се спомињало и име Вида Ивановића. Додуше Ивановић је томе и кумовао, јер је на ту тему истрчавао за говорницу, и букао као јуне на засад купуса. А кад смо већ код Топлане, она је посебна прича. Изграђана је кредитним средствима, када Општина није била посебно ни задужена. Чињеница је да је нерентабилно пословала, али се њен највећи критичар, Милован Черек, и у таквој ситуацији, од ње највише окористио. И на крају је опљачкана, глуво било, за вашег мандата.
          
           Зашто ни ријеч нисте проговорили, нити покренули одговорност, за кривична дјела која је Ваш претходник направио. И све то је рађено уз безрезервну подршку и СНСД-ових одборника.

            Није тешко дати одговор. Зато што сте и један и други лош производ исте кухиње. Ви сте само дошли да покријете оно за што би овај што је већ у затвору требао да робија бар још трипут толико. И ми сви смо на то насјели.

            А сад Вам треба мандат да покријете и оно што сте Ви за ове четири године забрљали. За то поново тражите подршку гласача, али од тога више нема ништа. Све су сад карте на столу, али нема више блефирања, јер су окренуте нагоре. Немате више ни онолики фронт од 9 партија које су Вас подржавале на прошлим изборима. Имате неискрену колалицију од 3 партије, која се већ распада. Немате уз себе више ни ДНС, а и социјалисти су упитни, како ће се понашати, јер само да Вас подсјетим да су Вам они били ове четири године најжешћа опозиција. На крају крајева, ко су, и шта су ти социјалисти у ствари?

         И послије свега овога, послије четири године владавине вашег Милована Черека, па потом четири године ваше владавине, Ви тражите нови мандат да бисте изградили СНАЖАН БРОД. Па људи моји, осам година је довољно и да баби никне нови зум, а камо ли да се нешто конкретно уради.

          У односу на шта би требао да то буде СНАЖАН БРОД? Од ког момента, или које позиције треба да се рачуна параметар напретка СНАЖНОГ БРОДА? Са којом полазном позицијом треба да поредимо напредак да би ми осјетили СНАЖАН БРОД?

        Па зар за ваше и Милованове владавине нису сви инвеститори побјегли са ових простора? Кога сте ви то довели за вријеме ваше владавине? Па шта Ви мислите докле могу да стоје амови и улари, које сте набили на главу грађана у цијелој Републици? Ко то има право да вам да још један мандат да нас водите у даљу (не)извијесност системске пропасти.
Прво је било: СРПСКА ЈЕДНА КУЋА, па нас посвађасте. Па је било СРПСКА КУЋА ДО КУЋЕ, па сад у свакој другој кући нико не живи. Сада се залажете за СНАЖАН БРОД кад народу клецају и ноге и руке.

          Шта ви то (СНСД и колалиција) можете боље урадити у новом мандату, кад нисте ништа урадили за осам година, осим што сте ову Општину задужили и презадужили. Сад планирате новим задужењима да градите СНАЖАН БРОД.

          Имам осјећај да се СНАГА БРОДА све више осјећа у вашим џеповима, а СНАГА НАРОДА у помјерању граница издржљивости. Немојте нас више снажити, толико смо „јаки“ уруке да нам „од доброте“ све више из њих испадају „благодети“ које нам сервирате.

Коментари

Популарни постови