ПЉАЧКА ПОД ПЛАШТОМ ЕЛЕМЕНТАРНИХ НЕПОГОДА

-
Брод 20.05.2014. године

И док се народ бори са поплавама,  и док се гласно говори о томе да трговци подижу цијене воде и намирница једна прича пролази незапажено;
М: Тел имате не-пријатеља


Сви ми који жиивмо у Броду свједоци смо да је у петак 16.05.2014. године са обилним падавинама дошло до прекида телефонских веза фиксне телефоније.

Вријеме поплава, па рекло би се није ни чудо што је дошло до прекида комуникација. Међутим, дошло је само до прекида веза у фиксној телефонији (дакле када се позива са фиксног на фиксни телефон), док су омогућени позиви са фиксног на мобилни и обратно, те мобилног на мобилни, могући током цијелог периода ванредне ситуације.

Чак и врапци на телефонској жици знају да је позив са фиксног на мобилни и/или обратно вишеструко скупљи Да ствар буде необичнија у функцији је интернет мрежа, кабловска телевизија (ИПТВ) и сва остала скупа чуда технологије која нуди М:тел. 

У име брођана и осталих грађана поплављених подручја питамо надлежне из М: Тел-а да ли је у питању пљачка народа која се одвија под изговором прекида веза усљед временских непогода које су захватиле Брод и остале општине Републике Српске.

Надамо се да ћемо добити адекватан одговор на постављено питање (те да нећемо добити некакав тривијални одговор како су прекинути оптички каблови или дигитална централа која не ради због кише- јер позиви са фиксног на мобилни телефон су и те како могући.)

Крај таквих пријатеља коме требају непријатељи. 
 

Коментари

Популарни постови