ПИСМО СРПСКОГ БОРЦА, ОСНИВАЧА СДС

НА СЛИЦИ : ДРАГУТИН МАТИЋ (1880-1970) ,
ИЗВИЂАЧ СРПСКЕ КРАЉЕВСКЕ ВОЈСКЕ,   УЧЕСНИК БАЛКАНСКИХ И ПРВОГ СВЈЕТСКОГ РАТА


Избори пред нама никад нису били једноставнији и лакши. Ко је задовољан и срећан може и даље да гласа за оно што сад имамо:


  • бахату и осиону власт које се народ боји, завађа народ и понаша се као нека секта,
  • криминал, корупцију и непотизам у чему су свјетски прваци,
  • намјештене послове кумовима и тајкунима који паразитски исисавају народни новац,
  • повлашћену класу црвене братије на челу са врховним кумом Великим Бајом, који живе у изобиљу као арапски шеици на народној грбачи док обичан народ једва преживљава,
  • кредитну задуженост коју ће морати плаћати и нерођена дјеца,
  • армију незапослених и омладину чији је једини идеал виза за неку западноевропску земљу,
  • сељаке остављене без државне заштите и подстицаја да се сами боре у неравноправној тржишној утакмици,
  • пензионере у пониженом положају и са најнижом пензијом у Европи,
  • непристојност и кочијашке манире никад виђене у савременој политичкој пракси...

Могао бих набрајати до јутра све „успјехе“ СНСД-ове владавине!


Прије неколико дана се Велики Баја, овдје у Броду, без имало стида хвалио какво је „благостање“ завладало задњих 6 година од како владају у Броду. Од силне доброте народ се утишао па једва дише! (Петар Кочић). Брођани добро знају какву смо бруку и биједу имали и због чега је СДС 2012. године жртвовала своје страначке интересе не би ли се наша општина ослободила окова и махнитости једног човјека. Рачунали смо да ћемо у партнерском односу са СНСД-овим начелником имати лакши приступ до предсједника РС, Владе, министарстава, фондова, ИРБ-а, итд. Мислили смо да ће коначно на ред доћи и Брод, да и наша општина добије неповратна или повољна кредитна средства, да рјешавамо проблеме у инфраструктури и највише незапослености. Преварили смо се, или боље речено, преварили су нас! Све нас, не само СДС.


У свим институцијама републичке власти Брођани и даље наилазе само на затворена врата, предсједник РС и предсједница Владе обилазе Брод у широком кругу као да смо шугави! Од ријетких посјета понеког министра не само да нисмо имали никакве користи, него будемо срећни кад оду а да од нас нису ништа тражили! Све ове године ми смо пасторчад и задња рупа на свирали СНСД-ове власти.


Због свега наведеног Брод мора имати посланика који ће говорити у његово име у Народној скупштини и пред Владом. Они су као скакавци појели наших 9 година, имали сво вријеме свијета да покажу шта знају. Посљедице њихове власти могу свести у неколико ријечи: лаж, лоповлук, сиромаштво и срозавање свих моралних принципа! Да имају имало образа од вас више никад не би тражили глас.


Овим путем се, у име Српске демократске странке, Савеза за промјене и у своје име, обраћам:


  • мојим саборцима које нисам издао ни 1992. кад је било најтеже и кад се на дјелу доказивало Српство а као данас са режимског дневника из стаклене зграде са 17. спрата у Бања Луци; њих су Додик и Ђокић натјерали да послије 20 година доказују своје ране
  • свим незапосленим и оно мало запосленим који су код модерних тајкуна претворени у обесправљено робље;
  • сељацима које је власт пустила низ воду и који због кумовских увозничких лобија не могу да продају своје производе на нашем тржишту;
  • пензионерима које власт поткусурује њиховим тешко стеченим пензијама и улагује им се само пред изборе;
  • и омладини која треба да тражи узор и да се идентификује са предсједником кога се неће стидјети – Огњеном Тадићем!



Сви сте позвани да 12. октобра, потезом оловке, учините крај овој ноћној мори и несрећи званој коалиција СНСД-ДНС-СП, да сами одлучите о својој судбини, да добијемо шансу ДА ЖИВИМО НОРМАЛНО!

Коментари

Популарни постови