КАКО ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ ТРОШИ НАРОДНЕ ПАРЕ

Брод, 28.09.2014.


"ПОШТЕНА РАСПОДЈЕЛА" СРЕДСТАВА ФОНДА СОЛИДАРНОСТИ

Након мајских поплава, одлазећа влада Жељке Цвијановић је увела нови намет, који су назавли издвајања за Фонд солидарности. Према званичном плану Фонд солидарности је основан да се помогне унесрећеним људима погођеним поплавама и клизиштима у Републици Српској.

Опорезовани су ионако осиромашени радници са одузимањем 1,5%  од нето личног дохотка, а исто тако и њихови послодавци са 1,5% на обрачунати нето лични доходак. И све је то лијепо замишљено када би се знало гдје завршавају ова средства. 

Познато је да је Влада за 300 домаћинастава у Лопарама упутила помоћ од укупно 320 КМ или нешто више од 1 КМ по домаћинству, и да се министри и остали званичници снсд-ове владе повремено сликају када дијеле картице за помоћ лицима којима су куће биле поплављене.

И док Републици Српској пријете нове поплаве, оно што је мање познато да Фонд солидарности има и орган управљања, односно управни одбор. 

И то не би било толико чудно, да тај одбор нема 11 чланова (мало ли је), и предсједника који је уједно и Предсједник владе РС. Закључићемо да сваки од ових 10+1 чланова Управног одбора прима 500 КМ мјесечне накнаде, а сам предсједник на своју скромну плату дода и цијелу хиљадарку.
Када се на то додају бруто обавезе према фондовима, дође се до цифре од око
8.800 КМ мјесечно (105.000 КМ годишње)  за рад управног одбора. С тим новцем могли су подијелити бар двије картице и сликати се још два пута у медијима.  


Морал на нивоу: за рад да помогну угроженима узму
105,000 КМ народних пара

ПРОМЈЕНЕ ОДМАХ - ДА ЖИВИМО НОРМАЛНО!


СРПСКА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА
ОПШТИНСКИ ОДБОР БРОД 
ТЕЛЕФОН: 610-608


Коментари

Популарни постови