ШТА ПИШУ ДРУГИ БРОЂАНИ ?

преузето са : www.bbrod.info

Ajmo jedan aplauz za Predsjednika, malo jači…

Za početak, dugo sam se premišljao dal’ se „Predsjednika“ piše velikim ili malim slovom, i došao sam do odgovora. Ne, nije u pitanju pravopisna nedoumica – stvar je više kozmološke prirode. Budući da je u pitanju Mile, piše se velikim.
dodir lep raspolozen pametan 300x202 Ajmo jedan aplauz za Predsjednika, malo jači...
Predsjednik – Uvek lep, raspoložen, pametan,
photo by: www.kurir-info.rs


Odgovor na „zašto?“ je „ZATO“.
Oduševio sam se kako taj veliki čovjek, misionar i humanista, uprkos svoj svojoj veličini i, nakon 8 godina neprestanog i neumornog kormilarenja ovim boljim dijelom Bosne i Hercegovine ( a najboljim dijelom kosmosa ), i dalje ima sluha, te nalazi vremena za našeg običnog, napaćenog čovjeka ( i sluha uopšte, što se najbolje vidi i čuje u video klipu ispod teksta ).
Kad sam, neku veče, čuo u istoj rečenici „Stričići“ i „Predsjednik“, a imajući na umu da se tamo tradicionalno ( a čemu je Predsjednik naklonjen ako ne tradiciji? ) odvijaju borbe bikova, krem de la krem manifestacija našeg kulturnog života, pomislio sam: „nije valjda Predsjednik…?“. Kad, pomiluj me bože grešnog, fala Sv. Aranđelu, nije…. To je Predsjednik samo pjev’o, što je, jelte, i normalno za jednog takvog predsjednika ( ako hrvatski komponuje, što naš ne bi zapjev’o?! ). Naravno, o čemu bi Predsjednik pjev’o nego o tome kako on ide u Krajinu, gdje se, naravno, vode ljute borbe. Jer Predsjednik je vazda u borbama, na čemu mu se, evo, ovim skromnim putem, lično i personalno, zahvaljujem, jer, što je njegova borba, to je i moja borba, to je borba za našu stvar. Za plodnu njivu, za kuću do kuće i tako.
Ne znam jel’ Miletova društvena mreža ( takozvani PETEPECE ) u potpunosti uspjela prenijeti atmosferu koja vri kad Predsjednik pjeva, kako su to uspjeli ovi sa ATV – a u klipu ispod. Ako nisu – svaka im čast, brate sestro! Sve to treba pootpuštat’, onu zgradu iznajmljivati za svadbe i sa’rane i dobro.
Jer, ako je ovo informacijsko društvo – a jeste, njegova suština je, jelte,  informacija. Nije da nije ljepše kad ti tu informaciju saopšti profesionalna veoma-dobro-izgledajuća voditeljka, ali informacija je informacija. Informacija bi i bez voditeljke bila ista, a to što se svi moramo odreći nekog komfora, pa, bože moj! Ne radiš za drugog, radiš za sebe – da tebi bude bolje!
K’o da oni trebaju Predsjedniku?! Jel’ on ne bi mog’o jednostavno izbaciti te posrednike između sebe i naroda i sam saopštavati svoje misli i ideje. Pa, bože moj, tu je YouTube, tu je Ustream, tu je BlipTV. Jednostavno, naveče, kad dođe kući, odmori se od napornog radnog dana, od rmbanja, zavali se u svoju omiljenu fotelju, u koju ostali ukućani mogu sjesti samo kad je On odsutan, stavi lapatopić u krilo i putem web kamere, preko nekog od gore pomenutih servisa krene: „Danas sam bio tu i tu… Pomog’o sam tom i tom… Nervira me taj i taj… Ovo ćemo riješiti na godinu, a ono u mom 16 – om mandatu…. Trenutno nema para, al’ biće – e’o naganjamo…“, i takoo. Bilo bi mnogo neposrednije, kako da kažem, narodnije, jednostavnije a i jeftinije ( budući da nas recesija nije zaobišla, kako je to, Predsjednik planir’o, i to je važno ).
Evo… Ovo bi mog’o biti moj skromni doprinos daljem jačanju ( U SVAKOM SMISLU ) naše epublike.
Lep pozdrav,

ZVEZDA GRANDA MILE SARMA

Sikira Strašni

Коментари

Популарни постови