Влада РС терет кризе пребацује на локалне заједнице

 
Влада Републике Српске покушава да терет кризе пребаци на локалне заједнице и становнике Српске,изјавили су данас у Источном Сарајеву замјеник предсједника СДС-а Предраг Ковач и потпредсједник те странке Мићо Мићић.

Ковач и Мићић су упозорили на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву да локалне заједнице више неће трпјети такав однос Владе према општинама и градовима.

Ковач каже да Влада планира да и у наредној години додатно оптерети локалне заједнице.


"Алармантна је најава да ће се од локалних заједница тражити да из буџета издвајају додатних 5% за финансирање домова здравља те да се планира отписивање дуга Јавног предузећа Шуме Српске према локалним заједницама", каyао је Ковач.

Уколико Влада, према његовим ријечима, настави овако да се понаша према локалним заједницама и њеним становницима бићемо приморани да то зауставимо.

"Уколико дође до нових намета на локалне заједнице бићемо приморани да не извршавамо налоге Владе који за циљ имају слабљење и уништавање општина и градова'',каже замјеник предсједника СДС-а и начелник општине Источна Илиџа Предраг Ковач.

Потпредсједник СДС и градоначелник Бијеqине каже да су кризна времена и да пара нема,наглашавајући да је недопустиво да Влада Републике Српске свим средствима покушава да терет кризе пребаци на локалне заједнице и становништво.

"Последњих година буџети локалних заједница се смањују, а Буџет Републике Српке расте и то захваљујући кредитима које немилице подижу'',каже Мићић и упозорава да се према важећем закону од пореских средстава прво намирују кредити међународним финансијским институцијама,затим се финансирају потребе заједничких институција БиХ,а оно што претекне дијеле ентитети. "У тој подјели новца најмање се издваја за потребе локалних заједница које су одговорне за финансирање потреба грађана", рекао је Мићић.

,,Све ово што раде је покушај Владе да покаже како руководства локалних заједница наводно нису у стању да испоштују обавезе према становницима, док Влада то успијева.Вјешто прикривају чињеницу да нам сваке године исплаћују све мање новца док себи додјељују све више.За наредну годину буџети локалних зајеница смањени су за 10 до 20%,а буџет Српске је повећан за 10%.Рачуница је јасна'',закључује Мићић.

СВЕ У СВЕМУ ОД ДОДИКА И СНСД-А ЈЕ ТО И ЗА ОЧЕКИВАТИ. 
www.sdsbrod.blogspot.com

Коментари

Популарни постови