Босић поручио: Чистићемо челичном метлом

Објављено: 22. новембар 2013. године
bosicПредсједник Српске демократске странке Младен Босић каже да ће избори наредне године бити изјашњавање за и против стања у које је грађане Српске довела власт, за или против полагања рачуна о крађи великог новца, одузимања имовине оних који су се на народној муци обогатили, партијског запошљавања и непотизма.

"Нама треба генерално поспремање после деветогодишње власти Милорада Додика и за то ће требати челична метла и нови људи који ће то моћи да ураде", каже Босић у интервјуу листу "Вести".


Лидер СДС наглаша да ће блок за промјене се формирати око заједничких кандидата за предсједника РС и члана Предсједништва БиХ из РС.

"То је договорено са свим значајнијим опозиционим странкама. Не искључујем ни могућност појављивања и трећих кандидата од неких сателитских Додикових странака, као што је то на прошлим општим изборима радио Драган Калинић, али то неће утицати на резултат избора", рекао је Босић.

Упитан да ли ће бити кандидат за предсједника Српске, одговара да не жели да ту тему отвара прије времена.

"Иако се већ врти неколико имена из СДС-а, али и из других странака, па и нестраначких људи, не желим да спекулишем и отварам ту тему пре времена. Разговор о кандидатима ће се водити тек у марту или априлу следеће године", рекао је Босић.

Коментаришући оптужбе СНСД да СДС издаје српске националне интересе у Сарајеву, Босић каже да је напад панике у СНСД-у због губитка подршке грађана како се ближимо изборима.

"Док се СДС борио да организује народ како би опстао на овим просторима, Додик се у рату бавио увозом цигарета у РС и богатио се на туђој несрећи. Када су странци, уз сагласност Милошевића и Изетбеговића рушили СДС како би припремили промјене Дејтона, на услузи им се нашао Додик који је на тенковима Сфора постао премијер у првом мандату. Када су по жељи међународне заједнице и Сарајева преношене надлежности из Бањалуке у Сарајево, СНСД је чак и као опозиција увек дизао руке за то. Када је пре осам година поново дошао на власт, умјесто развоја РС, приоритет Додика је био лично богаћење уског круга људи око њега, а не развој привреде и запошљавање. Није тешко доказати ко је издајник",рекао је Босић.


"Ништа што су обећали и за што су добили гласове на претходним изборима нису испунили - од фамозног референдума о самосталности РС, преко борбе против криминала, до ревизије приватизације. Много тога другог нису урадили, јер им то и није била намера", рекао је Босић.

Наводи да су успјели да потроше сав новац од приватизације предузећа која су генерације деценијама стварале, дају у бесцење сумњивим странцима велика природна богатства и дубоко задужују будуће генерације у РС. "Народ живи сиромашније него прије њиховог доласка на власт, а трагови огромних пљачки су на сваком кораку. Од Бирча, преко БиБ банке, па до криминала разних буразера, партијских другова и кумова", рекао је Босић.

Наводи да Додик, да би прикрио пљачку и катастрофалну политику, поново покушава причом о доласку Арапа да плаши народ међунационалним сукобима.

" Уосталом, управо је СНСД-ов министар Новић задужен за контролу имиграције и давање држављанстава, па ће он то спречити. Имају Фахрудина Радончића и Златка Лагумџију као партнере, а Додик је обећао да ће са њима боље бранити интересе РС него са СДС-ом. Нека јавно изађу са подацима и покрену политичку акцију, ако је то тачно. Ми бисмо подржали све оно што је у интересу РС", рекао је Босић, додајући да нико још није изнио ниједну чињеницу око доласка пола милиона Арапа у БиХ. 

" Не знам ни од чега би овдје живјели, када и локално становништво живи у биједи и без посла. Ни ЕУ не би сједила скрштених руку да јој се на границама тако нешто дешава. Прича о пола милиона Арапа ми се чини као најновија Додикова патка за плашење народа и скретање пажње са гладног стомака",казао је Босић.


Он каже да владајућим странкама у РС замјера што нису испунили ништа што су обећавали и за што су добили гласове на претходним изборима.

Коментари

Популарни постови