ПРОТЕСТ САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ

БАЊА ЛУКА 14. МАЈ 

У суботу 14. маја одржани су општенародни протести под организацијом Савеза за промјене. 

Незадовољни грађани из свих крајева Републике Српске дошли су у парк Младена Стојановића да изразе своје незадовољство општом социјално-економско-политичком ситуацијом и захтијевајући промјене на боље.

 Незадовољни Брођани кренули су у три аутобуса и двадесетак возила. Процјене су  да је на митингу Савеза за промјене из Брода дошло око 150 грађана

Преносимо дио атмосфере овог догађаја, забиљежену мобилним телефоном једног "протестанта" из Брода, али и фотографијама које су објављене данас на фејсбуку. 








 Атмосферу са протеста можете погледати на овом снимку погледајте:  ОВДЈЕ (КЛИКНИТЕ НА ОВАЈ ЛИНК)

У исто вријеме протествовали су и на другој страни. Огорчени што народ Српске протествује против лошег стања у земљи, владајућа олигархија - Додик, Павић, Ђокић, Цвијановић, организују протест против протеста у исти дан и у исти сат само два километра удаљен од протеста савеза за промјене.

Оно што  је карактеристично за Додиков митинг је да је пола присутних од око 12.000 контра-митингаша било мобилисано из јавних предузећа и јавних установа, те зграде владе. 

Неколико минута прије самог митинга били смо на Тргу Крајине гдје је одржаван контра и забиљежили расположење на самом контра-митингу. 





 Шта кажу штампани  медији о протесту и контра-митингу? 

Интересантно је примјетити да су медији покушали остати непристрасни, нису давали процјене о посјећености  нагласили су да је све прошло мирно и без било каквих проблема.

Преносимо оно најзанимљивије из Блица и Вечерњих новости


                 КАД СЕ  НЕ МОЖЕ СВЕ УХВАТИТИ ОБЈЕКТИВОМ - ДАНАС У БЛИЦУ 


           КАДА ИМА МНОГО ПРАЗНОГ ПРОСТОРА ПА СЕ ЗУМИРА - ДАНАС У БЛИЦУ 

                             БЕЗ КОМЕНТАРА, СЛИКА КАЗУЈЕ ВИШЕ ОД РИЈЕЧИ

ДАНАС У НОВОСТИМА. 

МУП РС процјењује да је на сваком од скупова било од 10-15 хиљада људи. 

БАЊА ЛУКА УЗ САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ

Интересантан је показатељ, податак који је навео МУП, а то је да је СНСД довео у Бања Луку 250 аутобуса, а опозиција 140 аутобуса. Из овог податка може се закључити да су Бањалучани углавном отишли на митинг Савеза за промјене, док су контра-митинг власти углавном пратили мобилисани радници јавних предузећа и установа из других градова Републике Српске. 

ЗАХТЈЕВИ САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ



Коментари

Популарни постови