Босић :Рушимо Додика


Предсједник СДС Младен Босић каже да не постоји комбинација која би без СДС могла да сруши садашњу власт у РС.

"Увјерен сам да ћемо се са осталим опозиционим странкама договорити око заједничких кандидата за председника Републике Српске и члана Председништва БиХ. То је прави пут како бисмо спријечили крчмљење природних ресурса зарад властитих интереса, које спроводи актуелно руководство", рекао је Босић београдским Новостима.

Лидер СДС-а истиче да се политичка сцена већ профилисала на СДС и СНСД као веће странке које се удружују са другима у покушају да стекну превагу.

"До избора има више од годину дана и не искључујем могућност да поједине странке из садашње владајуће коалиције промијене страну. Ми држимо врата отворена, а начин на који су третирани у коалицији са СНСД и њихова процјена око могућег исхода следећих избора би могли да играју одлучујућу улогу у њиховом опредељењу. Сви они који се залажу за дубоке реформе у РС биће на једној страни, а против система у којем доминирају послушност и став једног човека",рекао је Босић.

Говорећи о адутима СДС за изборну трку наредне године, Босић је рекао да су сви свјесни тешког економско-социјалног стања у којем се нашла РС .

"Све већи број стручњака из различитих области прилази странци и нуди помоћ.Формирали смо комисије по областима које прате рад министарстава и припремају страначки програм за 2014.Јавност то већ сада примјећеје. а какав је квалитет стручњака којима располаже СНСД говори стање у које су довелиРС", каже Босић.

Он наводи да су РС неопходне реформе у свим секторима и да то садашња гарнитура на власти није у стању да проведе.

"Сви виде да су неспособни да се ухвате у коштац са криминалом и корупцијом, јер зато не постоји политичка воља на врху који је дебело умешан", рекао је Босић.

На једној страни, каже Босић, имате све већи број сиромашних, а на другој неколицину супербогатих, који су свој иметак стекли везама са влашћу и мутним пословима.

"Власт даје највећа природна богаства Републике Српске на коришћење сумњивим страним тајкунима, као што је случај са термоелектраном у Угљевику и Рашидом Сердаровом. Уз велико задуживање, како би прикрили рупе у беуђжету и нерационално трошење, они на овај начин одузимају перспективу следећим генерацијама у РС",казао је Босић.

Коментари

Популарни постови